Τι είναι η ΣυνΎπαρξη;

Η Συν-ύπαρξη είναι Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ψυχολογικής Υποστήριξης και Πολιτισμού που λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2011 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ). 

Όλα τα μέλη και όσοι εμπλέκονται με τις δράσεις του δικτύου είναι εθελοντές και δεν υπάρχουν αμειβόμενα μέλη.

Στη Συν-ύπαρξη συμμετέχουν λειτουργοί ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ιατροί – ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας), κοινωνικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, νομικοί, καλλιτέχνες  και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο. Το δίκτυο παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά οικονομικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν (άνεργοι, ημι-απασχολούμενοι, ανασφάλιστοι), χωρίς διάκριση καταγωγής, ταυτότητας και έκφρασης φύλου, τάξης, θρησκείας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτικών πεποιθήσεων, σωματικών ικανοτήτων κλπ. Παράλληλα το δίκτυο πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές ομάδες τις οποίες φιλοξενεί στις δράσεις του με σκοπό τη συμμετοχή σε αυτές τόσο των ανθρώπων που ζητούν υποστήριξη όσο και των ενεργών εθελοντών μας..

Αναπαραγωγή Βίντεο

Τι προσφέρει η ΣυνΎπαρξη;

Ατομική ψυχική στήριξης

Ατομικές συναντήσεις

Ομάδα στήριξης 1 έτους

ομαδικές συναντήσεις

Πολιτισtικά δρώμενα

Συνεργασίες με καλλιτέχνες

Πως να βοηθήσω;

Εθελοντική Υποστήριξη Ψυχικής Υγείας

Ειδικοί ψυχικής υγείας μαζευόμαστε για δομημένα εποπτευόμενη υποστήριξη ατόμων που δεν μπορούν αλλιώς να στηριχθούν ψυχικά. Έχουμε από εκπαιδευόμενους μέχρι καταξιωμένους συναδέλφους στις ομάδες μας

Ομάδες πολιτισμού

Έχετε επαφές με τις τέχνες; Θέλετε να δημιουργήσετε μια ομάδα που θα λειτουργεί στο χώρο μας και θα μυεί μέλη ή/και οφελούμενους μας;

Οικονομική Στήριξη

Αν και ανεξάρτητοι, η κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη μια και μας βοηθά να στηρίζουμε και να αναπτυσσόμαστε. Φυσικά, σε πλήρη διαφάνεια των οικονομικών μας σε όλους.

Επικοινωνείτε μαζί μας...

Συνδεθείτε στην προσπάθεια και το όραμα της ΣυνΎπαρξης

Ο χώρος μας...

Που είμαστε

Απέναντι από το Πεδίο του Άρεος, ένα τετράγωνο από τον ηλεκτρικό της Βικτώριας, στην Πατησίων 71 (28ης Οκτωβρίου λέγεται τώρα)

Φωτογραφίες του χώρου

Οι αίθουσες μας είναι η Θεραπευτική, η Δημιουργική, το Δώμα και το Σαλόνι με τον προθάλαμο

Χρήσεις του χώρου

Από συναντήσεις ψυχικής στήριξης και ομαδικές, μέχρι εργαστήρια τέχνης και μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Τι έχουμε πετύχει ως τώρα

ετη λειτουργιας
Εθελοντές
υποστηριζόμενοι
Δρώμενα

Η ομάδα μας

Λίντα Καραλή
Υπεύθυνη ΣυνΎπαρξης
Συντονιστική ομάδα
Διαχείριση Θεμάτων που προκύπτουν
Ομάδα Επικοινωνίας
Γραμματεία, Τηλεφωνικό Κέντρο, Κοινωνικά Δίκτυα

Η ιστορία της ΣυνΎπαρξης

2011-02-02

Η δημιουργία της ΣυνΎπαξης

Σημείο ορόσημο στην ιστορία μας

2014-02-11

Δημιουργία της ΑΜΚΕ

Σημείο ορόσημο στην ιστορία μας

2018-02-11

Αλλαγή δομής του συντονιστικού

Σημείο ορόσημο στην ιστορία μας

Η ζωή δεν κοστίζει τόσο

Μαρία
Υποστηριζόμενη

Βρήκα  μέσα από τη ΣυνΎπαρξη σύνδεση με ενδιαφέροντες ανθρώπους

Μαρία
Εθελόντρια

To ιστολόγιο (blog) μας

Όλα τα άρθρα μας

Συνεργαζόμενοι οργανισμοί

Εθελοντική ψυχοθεραπεία σε θύματα της κρίσης

«Ο ένας είναι ένας μαζί με τους άλλους. Μόνος του είναι κανένας». Αυτή η φράση του ποιητή Αντόνιο Πόρτσια, είναι το κεντρικό σύνθημα του δικτύου αλληλεγγύης «Συν-Ύπαρξη», στο οποίο εδώ και περίπου έναν χρόνο περισσότεροι από 100 ειδικοί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε οποιονδήποτε υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
FlashGR-2011Article
Flash.gr

Συνύπαρξη: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης

Ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας σε μια απόπειρα να σπάσουμε τους ρόλους. Σε μια απόπειρα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας τη γνώση και την εμπειρία που αποκτήσαμε στη διαφορετική για τον καθένα μας διαδρομή στη διάθεση όλων όσων δε θα τολμούσαν ούτε καν να σκεφτούν την πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες
Left.gr interview
Left.gr

Συνύπαρξη

Με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω μας και με αιτία, όσα συμβαίνουν μέσα μας, μια ομάδα ανθρώπων από ψυχίατρους, ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.α., συναντηθήκαμε για να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις αγωνίες μας. Γρήγορα αναδύθηκε η ανάγκη και το όνειρο για συμπόρευση πέρα κι έξω από κάθε είδους ρόλους και διακρίσεις.
Πιτσιρίκος
Πιτσιρίκος

Ένας είναι ένας μαζί με τους άλλους, μόνος του είναι κανένας. Είσοδος ελεύθερη και μία προσφορά

Η φράση του τίτλου είναι το μότο ενός δικού μας δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης με το όνομα "συν Ύπαρξη". Περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό το δίκτυο μπορείτε να βρείτε  εδώ.
Η αναφορά στην συνΎπαρξη γίνεται εξ αιτίας ενός καλλιτεχνικού φεστιβάλ που διοργανώνει με τίτλο "Ομορφιά κι εσωτερικός ψυχισμός". Κατ'αρχήν η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σταγόνα
stagona4u.gr

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες...

Μπορείτε να βρείτε και άλλες πληροφορίες για την κοινωνική στήριξη ατόμων σε δυσκολία